Martha - Den Syntetiske Grønlandske Stemme

Martha er en syntetisk grønlandsk stemme, som kan anvendes til at forvandle tekst til tale. Martha er ikke i sig selv et oplæsningsprogram, men kan anvendes sammen med talefunktioner i forskellige programmer til at oplæse tekst. Under menupunktet Andre Ressourcer i menuen til venstre kan du finde en række programmer, som kan anvendes til oplæsning ved hjælp af Martha.

OBS! Udviklingen af Martha er et afsluttet projekt og vedligeholdelsen er overdraget til Oqaasileriffik (Sprogsekretariatet). Henvendelser vedrørende Martha, herunder ønsker om opdateringer, bedes rettet til Oqaasileriffik.

Den syntetiske grønlandske stemme Martha findes til en række forskellige platforme. Læs om hvorledes du anvender Martha på forskellige platforme. Informationen på denne side opdateres løbende i takt med at de forskellige versioner frigives. Stemmen er gratis og må ikke udnyttes kommercielt.

Martha til Microsoft Windows

Martha til Apple OS X

Martha til Apple iOS

OBS! Vær opmærksom på, at Apple ikke tillader, at man installerer nye stemmer direkte på iPhone, iPad og iPod Touch. Der er derfor alene muligt at installere stemmen hvis dette sker i forbindelse med installation af en app, hvori stemmen Martha indgår.

Martha til Google Android

Dokumentation