Dokumenttilgængelighed

Information skal nå alle

Vi hjælper før, under og efter

Sensus er en kompetent og erfaren samarbejdspartner, der tilbyder højt kvalificeret rådgivning baseret på internationale standarder og best practices.

Sensus har fokus på dokumenttilgængelighed i alle faser. Vi driver en række automatiserede tjenester til basal tilgængeliggørelse af ellers utilgængelige dokumenter. Derudover tilbyder Sensus at vurdere samt tilgængeliggøre utilgængelige PDF-dokumenter i forhold til gældende lovkrav på området.

Rådgivning

Ønsker I en dokumentproduktion, der sikrer tilgængelige publikationer, dokumenter eller formularer?

Vi bistår med at vælge den rette software, udarbejde tilgængelige skabeloner eller undervise medarbejdere. Hvad end det drejer sig om større produktioner eller en enkel skabelon, så yder vi kompetent og fleksibel rådgivning.

Test af dokumenter

Kan jeres dokumenter læses af alle?

I en dokumenttest vurderes publikationer, dokumenter og formularer i forhold til de etablerede retningslinjer for tilgængelighed fra bl.a. W3C, Adobe og Microsoft. Resultatet dokumenteres i en testrapport, enten med et hurtigt overblik over eventuelle tilgængelighedsproblemer eller med en uddybende forklaring på problemstillingerne og hvorledes de løses.

Tilgængeliggørelse

Skal jeres utilgængelige dokumenter tilgængeliggøres?

Erfaringen viser, at meget få PDF-dokumenter overholder kravene til tilgængelighed. Dette gælder uanset, om der er tale om PDF-dokumenter fra ældre centrale systemer, dokumenter fra moderne ESDH- og fagsystemer eller dokumenter, som er skabt ved hjælp af almindelige kontorpakker. 

Den danske webtilgængelighedslov (lov nr. 692 af 8. juni 2018) kræver at såvel hjemmesider og intranet som video- og PDF-indhold opfylder en række krav til tilgængelighed. Sensus tilbyder at tilgængeliggøre utilgængelige publikationer og sikre at de lever op til den europæiske standard for digital tilgængelighed.