Er du klar til den nye europæiske tilgængelighedslov? OBS: Den gælder også private aktører!

11. august 2023

I juni 2025 træder en ny europæiske tilgængelighedslov (European Accessibility Act (EAA) (link åbner i ny fane) i kraft. Som konsekvens heraf vil en række sektorer, der ikke tidligere var omfattet af webtilgængelighedsdirektivet (link åbner i en ny fane) nu blive underlagt de formelle tilgængelighedskrav. Disse sektorer indbefatter bl.a. finans, transport, turisme, e-handel og medier.

Det betyder i praksis, at en række private aktører, organisationer og virksomheder nu skal leve op til den Danske Tilgængelighedslov (link åbner i ny fane), herunder de formelle tilgængelighedskrav, som er formuleret i retningslinjerne for tilgængelighed (WCAG 2.1) (link åbner i ny fane). For de private aktører er dette dog kun i fordel. Omkring hver femte borger har brug for tilgængelige løsninger i hverdagen, hvorfor potentielle kundekredse altså kan udvides med op mod 20 procent, såfremt man tilbyder tilgængelige løsninger og services.

Vi hos Sensus hilser det nye EU-direktiv velkommen, men samtidigt er vi klar over, at alt omstilling kan virke som en udfordring, hvis man ikke før har beskæftiget sig med tilgængelighed i megen grad.

Derfor er vi naturligvis klar til at bistå dig og din virksomhed, så I bliver optimalt klædt på til den nye virkelighed. Siden 1995 har Sensus ydet professionel rådgivning om digital tilgængelighed, og vi kan tilbyde rådgivning om udvikling og design, formelle tilgængelighedsvurderinger af hjemmesider og mobilapplikationer, kurser og workshops, tilgængelighed dokumentproduktion, mm. Tøv derfor ikke med at kontakte os for et uforpligtende tilbud!

Vi faciliterer desuden – i samarbejde med projektet ”AccessibleEU” (link åbner i ny fane) – også et gratis oplysningswebinar, der klæder dig, dine udviklere, dine UX-ansvarlige og dine redaktører på til den nye tilgængelighedslov, EAA. Foruden at introducere deltageren til rationalet bag EAA vil oplysningswebinaret illustrere, hvordan brugere med diverse funktionsnedsættelser anvender computere, tablets og smartphones (med eller uden kompenserende teknologier) til at interagere med hjemmesider, mobilapplikationer og selvbetjeningsløsninger. Ydermere vil seminaret præsentere deltageren for de formelle tilgængelighedskrav og give praktiske råd om, hvordan disse kan implementeres i nuværende og fremtidige løsninger. Endeligt vil seminaret vejlede deltageren om, hvordan man kan teste for overholdelse af de formelle tilgængelighedskrav samt skabe tilgængeligt indhold på et redaktionelt niveau. Deltagelse er gratis, og du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig til lige her!

Vi hos Sensus ser frem til at hjælpe dig og din virksomhed med at nedbryde tilgængelighedsmæssige barrierer og skabe en mere inkluderende digital verden for alle.