AccessibleEU logo

Gratis Webinar:
Er du klar til den nye tilgængelighedslov?
- den gælder også private aktører!

Praktisk

Titel:           
Er du klar til den nye tilgængelighedslov? – Den gælder også private aktører!
Dato:
12/09/2023
Tidspunkt:
kl. 9 – 13
Sted:
Online, via Zoom
Sprog:
Dansk
Tilmelding:
Webinaret har været afholdt!

Om

Når den nye europæiske tilgængelighedslov (’European Accessibility Act’ (EAA)) træder i kraft i 2025, vil en række nye sektorer, der ikke tidligere har været omfattet af direktivet for web-tilgængelighed (’Web Accessibility Directive (WAD)), være underlagt de formelle tilgængelighedskrav. Hvor WAD primært kræver, at offentlige websteder og mobilapplikationer efterlever de formelle tilgængelighedskrav, udvider EAA disse krav til sektorer som for eksempel finans, transport, e-handel, medier, forsyningsselskaber, turisme m.fl. Foruden udvidelsen af målgruppen for tilgængelighedskrav vil EAA samtidigt eksponere tilgængelighedskravene for et bredere publikum, heriblandt udviklere, UX-designere, projekt- og testansvarlige, redaktører og andre, der ikke nødvendigvis har et bekendtskab til tilgængelighed eller de behov, folk med funktionsnedsættelser måtte have i den henseende.

Som et led i deres samarbejde med AccessibleEU afvikler Sensus dette oplysningswebinar, hvor deltagerne vil…

  • … blive introduceret til Sensus og Sensus’ samarbejde med AccessibleEU,
  • … blive præsenteret for tilgængelighedsområdet samt rationalet bag den nye europæiske tilgængelighedslov (EAA),
  • … få demonstreret, hvordan brugere med diverse funktionsnedsættelser anvender computere, tablets og smartphones (med eller uden kompenserende teknologier) til at betjene hjemmesider, apps og selvbetjeningsløsninger,
  • … blive præsenteret for de formelle tilgængelighedskrav og modtage praktiske råd om, hvordan disse kan implementeres i nuværende og fremtidige løsninger,
  • … blive vejledt i, hvordan man kan teste for overholdelse af de formelle tilgængelighedskrav samt skabe tilgængeligt indhold på et redaktionelt niveau.

Webinaret er særligt relevant for dig, som arbejder med udviklingen af digitale løsninger i en af de sektorer, som påvirkes af den nye europæiske tilgængelighedslov. Alle er dog velkomne til at deltage – uanset erhvervssektor og stillingsbetegnelse.

Webinaret afvikles af konsulenter fra Sensus, som har gennemgående erfaring med lovgivning på området, de formelle tilgængelighedskrav (WCAG) samt tilgængelighedstest og -værktøjer. 

Tilmelding

Webinaret har været afholdt! Følg med på vores side for at holde øje med tilsvarende webinarer, kurser og workshop i fremtiden.

Del

Del gerne dette arrangement med andre i dit netværk, som du mener, det kan være interessant for. Alle er velkomne.

Facebook
Email
LinkedIn

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, så klik på knappen “Kontakt os” nedenfor og udfyld kontaktformularen.