Sensus PharmaBraille

Emballage til farmaceutiske produkter

Punktskriftsrobotten

Med Sensus PharmaBraille kan man let oprette punktskrift til farmaceautiske produkter. Sensus emailrobot sender helt enkelt punktskrift retur i et ønsket grafiske format. 

Lær mere om PharmaBraille

Sensus PharmaBraille er en email-baseret løsning til virksomheder, der producerer emballage til farmaceutiske produkter. Jf. EU-direktiv 2001/83/EC med ændringer i Direktiv 2004/27/EC, Artikel 56 a, skal navn og styrke på medicinalprodukter også fremgå på pakningen i punktskrift. Direktivet har haft et implementeringskrav i den lokale lovgivning i medlemslandene senest oktober 2005.

Sensus PharmaBraille fungerer ved at man sender information om den ønskede punktskrift – fx produktnavn, styrke og placering – til punktskriftrobotten via email og får det retur som punktskrift i et aftalt grafisk format. Resultatet kunne være et målfast grafisk element i eksempelvis emf (enhanced meta file) formatet, som efterfølgende kan anvendes i eksempelvis Adobe Illustrator. Den visuelle gengivelse af punktskriften produceres i overensstemmelse med en ønsket skrifttype, fx Marburg Medium jf anbefalingerne fra EU Kommissionen. Sensus har designet varianter af OctoBraille TrueType skrifttyperne, som overholder Marburg Medium-specifikationen

Foruden produktion af punktskrift kan Sensus bistå med kvalitetskontrol. Afhængig af behov kan Sensus bl.a. tilbyde at validere såvel den grafiske som den taktile gengivelse af punktskriften, ligesom Sensus kan bistå med at finde løsninger til automatisk validering. Endelig kan Sensus rådgive om den fysiske udformning af punktskriftfigurerne.

RoboBraille & Sensus Braille 4

Sensus PharmaBraille er baseret på RoboBraille og på oversættelsessystemet Sensus Braille 4 (SB4).

Sensus Braille 4 anvendes til at producere en meget stor del af punktskriften i Danmark. RoboBraille Mail Robotten anvendes dagligt til at producere materiale i punktskrift og syntetisk tale. Fordelene ved at basere tjenesten på e-mail er bl.a. at man som bruger er fritaget for kompliceret arbejdet med installation og vedligeholdelse, ligesom løsningen desuden er platformuafhængig. SB4 er resultatet af 20 års udvikling af løsninger til automatisk punktskriftproduktion.

En enkel implementering

Implementering af Sensus PharmaBraille kræver mindre tilpasninger, således at den endelige løsning opfylder den enkelte virksomheds krav til workflow, kvalitetssikring, validering, grafiske formater, tekstombrydning samt muligheder for at beskrive produkterne, etc. Ligeledes vil Sensus i forbindelse med implementeringen oprette en dedikeret mailkonto til den enkelte virksomhed, ligesom vi udarbejder dokumentation til brug i forbindelse med kvalitetssikringen.

Ring 48 22 10 03 eller mail sensus@sensus.dk for mere information eller hvis du ønsker at købe OctoBrailleVisualMM. Du er også altid velkommen til at tage kontakt via vore kontaktformular. Så hører du fra os.