Sensus ApS > E-læringskurser
E-læringskurser
Sensus har udviklet en række fleksible e-læringskurser om digital tilgængelighed. Kurserne henvender sig både til enkeltpersoner og medarbejdergrupper, som har behov for viden om digital tilgængelighed. Kurserne kan gennemføres i eget tempo og på tidspunkter, hvor det passer deltagerne bedst.
Format:
- Moduler: Hvert kursus består af en række moduler. Du kan se de enkelte kursusmoduler nedenfor. Hvis det ikke er alle moduler, der er relevante for dig og dine kollegaer, kan vi tilpasse kurserne ved at fjerne moduler eller gøre enkelte moduler frivillige. Hvert modul indledes med en kort gennemgang af emnet præsenteret af en af Sensus’ tilgængelighedskonsulenter.
- Øvelser: Til modulerne findes praktiske øvelser, hvor du som deltager får mulighed for at arbejde med forskellige problematikker, værktøjer og metoder i forhold til digital tilgængelighed.
- Quiz: Hvert modul afsluttes med en quiz, hvor du kan afprøve din forståelse af emnet.
- Ressourcer: Til hvert modul findes en ressourceliste, med links til præsentationer og andet indhold, der er blevet anvendt i modulet. Ressourcelisten indeholder også forslag til videre selvstudie.
- Kursusbevis: Når du har gennemført alle obligatoriske moduler i et kursus, kan du få udstedt et kursusbevis.
Du kan ligeledes anvende kontaktformularen, hvis du ønsker en demonstration, en gæsteadgang eller et uforpligtende tilbud til dig eller din organisation.
Introduktion til digital tilgængelighed
Digital tilgængelighed handler om at give flest mulige mennesker adgang til digitalt indhold fra flest mulige platforme og i flest mulige situationer.
Dette kursus er en introduktion til området digital tilgængelighed og man behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage. Formålet med kurset er at give dig en grundlæggende forståelse af hvad digital tilgængelighed er; hvilke problemer personer med funktionsnedsættelser oplever, når de møder utilgængelige hjemmesider, selvbetjeningsløsninger, mobilapplikationer og dokumenter; og hvilke retningslinjer og lovgivning, der gælder i Danmark.
På kurset vil du også få en række grundlæggende færdigheder indenfor området, og du vil bl.a. lære hvordan man skriver en god alternativ tekst til et billede; hvordan man formulerer en god linktekst, hvorfor overskrifter og overskriftstruktur er vigtigt, og hvordan man skaber tilgængelige dokumenter og præsentationer i Word, PowerPoint og PDF. Endelig vil du stifte bekendtskab med en række værktøjer, som kan hjælpe dig med at måle kontraster og tjekke tilgængeligheden i dokumenter og præsentationer.
Kurset består af følgende moduler:
- Introduktion til digital tilgængelighed
- Brugere og kompenserende teknologier
- Principper og retningslinjer
- Lovgivning
- Generelt om tilgængelighed og dokumenter
- Hjælpeværktøjer
Digital tilgængelighed i praksis
En tilgængelig dokumentproduktion sikrer, at alle kan læse og benytte dokumenter, publikationer og præsentationer.
På dette kursus lærer du hvordan man skaber tilgængeligt, digitalt indhold, som kan tilgås af flest mulige mennesker. Kurset tager udgangspunkt i typiske tilgængelighedsfejl i Word- og PDF-dokumenter, men principper og metoder kan anvendes i forhold til alle typer digitalt indhold, herunder eksempelvis websider og PowerPoint-præsentationer.
Ved hjælp af praktiske øvelser får du de nødvendige redskaber til at rette eksisterende tilgængelighedsfejl og undgå nye.
Kurset består af følgende moduler:
- Introduktion til digital tilgængelighed i praksis
- Metadata og sprog
- Overskrifter
- Grafikker og alternativtekster
- Links og sensoriske egenskaber
- Kontraster
- Tabeller og kolonner
- Lister
- Sidehoved og sidefod
- Fodnoter og slutnoter
- Matematik
- Tilgængelighed og PDF
Kontaktformular
Skriv til os via nedenstående formular, hvis du ønsker en demo , en gæsteadgang eller har andre spørgsmål.
Felter markeret med asterisk * er obligatoriske at udfylde