Tilgængelighed for webredaktører maj
10maj12:5312:53Tilgængelighed for webredaktører maj
Yderligere info
Den danske webtilgængelighedslov fra 2018 stiller krav om, at offentlige websteder, intranet, ekstranet og mobilapplikationer overholder en række krav til tilgængelighed. Kravene gælder for alt indhold, der publiceres.
Yderligere info
Den danske webtilgængelighedslov fra 2018 stiller krav om, at offentlige websteder, intranet, ekstranet og mobilapplikationer overholder en række krav til tilgængelighed. Kravene gælder for alt indhold, der publiceres. Hensigten er, at de digitale løsninger kan anvendes af flest mulige mennesker, og at hverken borgere eller medarbejdere diskrimineres. Kurset klæder deltagerne på til at skrive og udgive tilgængeligt indhold.
Indhold
På kurset gennemgås lovgivningen og de grundlæggende principper for tilgængelighed, samt de dele af retningslinjerne, som er relevante for webredaktører.
Ved hjælp af eksempler og praktiske øvelser lærer deltagerne bl.a. følgende:
- At opmærke overskrifter korrekt således, at de beskriver sidestrukturen.
- At vurdere om en illustration skal forsynes med en alternativ tekstlig beskrivelse.
- At formulere alternative tekstlige beskrivelser til illustrationer.
- At formulere meningsfulde link-tekster.
- At formulere beskrivende side-titler.
- At opmærke tabeller korrekt.
På kurset gennemgås endvidere eksempler på problematisk indhold som eksempelvis billeder af tekst, visuelle overskrifter og tabel-layout.
Målgruppe
Kurset henvender sig til webredaktører, kommunikationsmedarbejdere og andre, som har ansvaret for at skrive, publicere og vedligeholde information på offentlige websteder.
Kursusform
Tilgængelighed for webredaktører afvikles virtuelt i Zoom i to moduler, hver af en varighed på 1½ time. De to moduler kan afvikles på samme dag med en pause imellem eller de kan afvikles på to forskellige dage.
Kurset veksler mellem teori og praktiske øvelser. Hvert kursusmodul afsluttes med en spørgsmål/svar-session.
Ved afslutningen af kurset har deltagerne mulighed for at modtage et kursusbevis.
Instruktører
Kurset gennemføres af Lars Ballieu Christensen og Tanja Stevns. Lars har mere end 30 års erfaring som tilgængelighedskonsulent og har et indgående kendskab til de problemer, der kan opstå i redaktørskabt indhold. Tanja er pædagogisk konsulent og har mere end 25 års praksiserfaring blandt personer med synshandicap, indlæringsvanskeligheder, kognitive handicaps og multiple handicaps.
Tidspunkt
(Mandag) 12:53 - 12:53